Karakter

Ragdolls zijn vrij rustige, aanhankelijke leergierig katten. Ze zijn sociaal, erg op mensen gericht en erg vriendelijk. Vaak zijn ze persoonsgericht. Het zijn doorgaans geen schoot zitters, maar zijn wel altijd in de buurt te vinden, bij voorkeur naast je en ze volgen je het liefst de hele dag als een hondje waarbij je moet opletten dat ze je niet voor de voeten loopt. Hierdoor krijg je vaak puppyachtige eigenschappen, zoals een balletje apporteren of achter een stok aan rennen. Het zijn gewoon lekkere gezellige knuffelbeertjes.

Ragdolls blijven hun leven lang speels.

Ze zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en kunnen het ook goed vinden met andere dieren bijvoorbeeld andere rassen katten en zelfs met de hond zijn ze erg knus. Een Ragdoll zal niet snel haar nagels uitslaan, ze worden alleen gebruikt in uiterste noodgevallen.

Ragdolls zijn ook gevoelig van aard en zijn onder de indruk als ze terecht gewezen worden.

Het zijn zeer geschikte binnenkatten maar een kattenren of aan een lange lijn buiten of afgesloten tuin wordt ook op prijs gesteld. Het zijn echte klimmers dus is het belangrijk dat ze niet weg kunnen over de schutting.