Kittenbeleid

Kittens die bij ons geboren worden komen uit ouders die getest worden op erfelijke afwijkingen, ze worden getest op Bloedgroep, Fiv/Felv (kattenaids en leukemie) en HCM/PKD (hart en nieren) via DNA en echo (Lieve is voor HCM/PKD getest via DNA). Ook krijgt onze Ragdoll jaarlijks een inenting tegen katten- en niesziekte. Alle testen van de ouders zijn in te zien tijdens een bezoek aan onze cattery.

Onze kittens groeien bij ons op in de woonkamer, samen met onze 2 Main Coons en Duitse Herder. Verder hebben wij ook nog een hamster en vogels.

Soms mogen ze ook buiten in de tuin lekker spelen, dit onder toezicht van ons.

Op deze manier zullen de kittens goed gesocialiseerd zijn wanneer ze de leeftijd bereikt hebben om te mogen verhuizen. Wij voeden zowel onze kittens als de volwassenen met brokjes van Sanabelle,  en natvoer van Royal Canin of Whiskas.

Onze kittens mogen verhuizen als ze 13 weken zijn en worden:

– Goed gesocialiseerd.
– 3 maal ontwormd
– 2 keer inge├źnt
– Gechipt
– Voorzien van een paspoort, stamboom en eigendomsbewijs

– Verkoopcontract met rechten en plichten koper en verkoper

– Een kittenpakket en o.a. eten en speeltjes
 

Wij verwachten dat onze Ragdolls in hun toekomstige huisjes niet vrij buiten mogen lopen (In een ren of afgeschermde tuin mag natuurlijk wel). Daarnaast moeten ze niet de hele dag alleen zitten. Ragdolls zijn erg sociaal en hebben gezelschap nodig! Dit mag ook een andere kat of hond zijn.

Indien de kat is verkocht als huiskat dan moet het dier worden gecastreerd/gesteriliseerd rond de leeftijd van 12 maanden. Bij verkoop als liefhebber dus huispoes/kater wordt de stamboom pas afgegeven na bewijs van castratie/sterilisatie. Natuurlijk bent u van harte welkom om de kittens in Deurne te komen bewonderen. Een kitten bezichtigen is uiteraard geheel vrijblijvend!